dissabte, 14 de novembre del 2009

SKYCAR

L'Skycar és el nom d'un cotxe creat per l'inventor Paul Moller per poder volar. Disposa d'elements d'un avió, i en alguns dels seus disenys més avançats podia transportar fins a quatre pasatgers. Les característiques del seu ús han fet que el seu inventor el nombrés com a un cotxe volador. Recentment s' han realitzat les primeres proves demostrant les capacitats de vol de l'Skycar.

L'empresa nortamericana Moller International fa anys que està treballant en el transport aeri personal. L'Skycar és un cotxe que té la peculiaritat d'enlairar-es i aterrar de forma vertical. Aquest vehicle és capaç d'arribar a una velocitat de més de 600 kilómetres per hora i, també, pot viajar tant per aire com per terra però, en aquesta última modalitat, l'Skycar no supera la velocitat pròpia de qualsevol altre cotxe.

De moment, per poder conduir aquest vehicle, es requereix la licencia per pilot privat, però s'està treballant en un mecanisme de control que podria automatitzar les maniobres d'enlairament i aterratge, llavors no seria necesari tenir una formació superior que la del típic permis de conducció de turismes. El preu de l'Skycar ronda els 400.000 dòlars americans.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Skycar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada