dissabte, 14 de novembre del 2009

PARTS GENERALS

ALA
L'ala és una superfície que sustenta l'avió en l'aire a causa de l'efecte aerodinàmic i contraresta l'acció de la gravetat. Són informes mòbils que provoquen diferents efectes en el curs del vol: els dispositius hipersustentadors, els alerons, els spoilers i els slats. Els dispositius hipersustentadors permeten en moure's, augmentar la sustentació. Els alerons permeten en moure's, fer girar l'avió. A les ales també es troben els compartiments de combustible (Turbosina) hi ha diversos tipus d'ales per als avions: Simitarra, delta, doble delta, canard, fletxa, fletxa invertida, gavina.
BUC
El buc és el cos de l'avió en el qual es troben la cabina de passatgers i la de comandaments i els compartiments de càrrega. El seu principi de funcionament es basa en la força aerodinàmica que actua sobre les ales.
Sistemes de control
Els sistemes de control són totes les parts mòbils de l'avió que en ser utilitzades canviant-les de posició, provocaran un efecte aerodinàmic.
GRUP MOTOPROPULSOR
Són els motors que té l'avió per obtenir la propulsió que requereix per seguir un curs frontal, contrarestant l'efecte del vent.
TREN D'ATERRATGE
Els trens d'aterratge són uns dispositius mòbils i retràctils de l'aeronau que serveixen per evitar que la part inferior tingui contacte amb la superfície terrestre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada